Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Röda Ladan´s kennel 

Röda Ladan`s kennel

I'm a paragraph. Click once to begin entering your own content. You can change my font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

Jag har tidigare haft Vit herdehund, Schäfer och Dobermann. som jag varit aktiv med inom Försvarsmakten, specialsök, bruks, lydnad och utställning.

Jag är även utbildad Allmänlydnad instruktör och SBK instruktör.

Micke är jaktledare i jaktlaget på marken runt vår gård, han har haft Karelisk björnhund och en Grå hund tidigare.

Varför det blev Lancashire Heeler?!

Jag köpte en svart schäfer från Skogstrollet´s kennel i Norge 2008 som jag är väldigt nöjd med.

Efter att ha tävlat och levt med stora krävande hundar i många år, så kändes det inte som jag skulle ha varken tiden eller orken med småbarn och en ny brukshund. Började då att titta efter en mindre ras som skulle hålla mina krav:

*tålig

*aktiv

*ska kunna träna och tävla

* barnvänlig

* kunna ligga i soffan utan att behöva aktiveras

om jag inte hinner.

Fastnade vid en Heeler när jag såg rasbeskrivningen. och kom på att Skogstrollet`s kennel även föder upp Lancashire Heeler. Skriver ett mail och frågar om rasen, och får svaret att rasen nog skulle passa mig, och att det finns en lovande svart/tan tik kvar. Efter lite övertalande då egentligen Micke hade tänkt köpa en ny jakthund, så åkte Micke med mig och hämtade hem lilla Hexa. Vi visste verkligen inte vad vi köpte, men vi har inte ångrat oss en minut!

Målet med vår uppfödning är att vi vill föda upp friska sunda hundar, som ska vara sociala med ett stabilt psyke. Har även som mål att försöka bevara vallningen i rasen.

0